60 jaar Kansfonds -Ted Talks

Zestig jaar geleden werd Kansfonds opgericht om mensen te helpen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving. Op onze verjaardag in september spraken drie gasten over hun persoonlijke achtergrond en hoe die ze inspireerde om zich in te zetten voor anderen.

Ted Talk Bas Bons

Bas Bons is muzikant en begint steeds meer bekendheid te krijgen. Maar het leven heeft hem niet altijd toegelachen. Hij heeft aan den lijve ondervonden hoe makkelijk het is om in zwaar weer te belanden en te balanceren op de dunne lijn tussen succesvol en kwetsbaar zijn. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat er dan mensen onbaatzuchtig naar je omzien.

Ted Talk Bright O. Richards

Bright O. Richards van New Dutch Connections was ooit een vluchteling uit Liberia. Een voor hem vreemde man was bereid zijn leven te riskeren om Bright te redden van de dood. In zijn voetsporen geeft Bright nu toekomstperspectief aan asielzoekers. Kort na zijn lezing bij ons lustrum won Bright de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland.

 

Ted Talk Peter Faber

Op 16-jarige leeftijd hoorde Peter Faber de historische woorden: ‘Faber, jij komt uit Amsterdam Noord, en daar is nog nooit iets goeds vandaan gekomen. Jij bent niks, jij kan niks en jij wordt niks! 50 jaar later geeft hij met de Peter Faber Stichting jongeren terug wat hij toen gemist heeft: trots, zelfvertrouwen en de ontdekking dat je meer kunt dan je denkt.