‘Schrijnende werkwijze’ sociale dienst: ‘Mensen met een uitkering zijn doodsbang’

DOETINCHEM/ GENDRINGEN - Er zijn tientallen klachten over de Achterhoekse sociale dienst Laborijn. Die zou mensen met een uitkering structureel wantrouwen en tot in het extreme controleren. Mensen zouden bovendien doodsbang zijn voor Laborijn-medewerkers.

52 reacties

  • tjoenbisgroen

    4 jaar geleden
    Als er echt sprake is van onwil zoals een advies niet opvolgen zit er niets ander op dan een korting. Halitose slechte adem ruikt als rotte eieren en wat denk je van opgedroogde urine en oud zweet en indringend naar zweet ruiken. Die mensen zijn wel wat gewend want ik werd na het openen van de deur er al niet goed van laat staan als je er een kwartier bij moet zitten. Ik denk dan dat een werkgever er ver van af gaat zitten en die anderen die er mee werken. Dit vergalt het werkplezier. 
  • tjoenbisgroen

    4 jaar geleden
    Er kwam eens iemand op het spreekuur van een klantmanager van de sociale dienst en die rook een uur voor de wind naar opgedroogde urine en oud zweet en dat rook heel sterk. Toen je de deur opendeed rook je dat direct al. Misschien hebben ze wel geen stromend water of wasmachine of toiletartikelen zoals zeep shampoo tandpasta. Tegenwoordig kun je dat bij de voedselbank krijgen die dingen die basaal zijn voor hygiene. Als je daar langere tijd bij moet zitten is het geen pretje. Je zou het ventilatierooster open zetten of een raampje open zetten. Je rok het direct toen je de deur open deed. . . 
  • tjoenbisgroen

    4 jaar geleden
    Mensen die met halitose op het spreekuur verschijnen bij de sociale dienst en het advies niet opvolgen er iets aan te laten doen worden bestraft met inhouding of korting op hun uitkering. halitose slechte adem kan verholpen worden door een tandarts maar die moet je kunnen betalen met aparte verzekering voor het gebit. Ook de kapper en dat kost ook weer geld en dat kan iedereen ook niet betalen en met een inhouding helemaal niet. Dan hebben ze het over kleding en die kunnen ze ook niet betalen. Je mag ook niet te lang haar hebben. Sommigen kunnen zich geen zeep veroorloven of zeeppoeder.  
  • tjoenbisgroen

    4 jaar geleden
    Je mag er ook nog niks van zeggen. Zij mogen alles en die ander niets. Een argwaancultuur. In de gemeente Amstelveen zou het ook zo erg zijn. De ene gemeente verschilt van de andere gemeente maar hoor wel 1s vaker van dit soort verhalen. Zij hebben niemand op terug te vallen en staan machteloos en weerloos en misschien kunnen ze kosteloos juridisch advies vragen. Je wordt soms behandeld als een halve crimineel.  Ook kledingvoorschriften en slechte persoonlijke verzorging zoals gebit of slechte adem door halitose. Als zij die na waarschuwing niet opvolgen volgt er een boete. .  
  • Henk

    5 jaar geleden
    Mee eens. Zie het voorbeeld van Finland. Daar werd een basisinkomen bij een groep mensen ingevoerd. Na zo'n 2 jaren weer afgeschaft. En niet omdat het nou zo'n succes was.