Corona-initiatieven die wij steunen

Kansfonds heeft extra geld beschikbaar gesteld voor initiatieven die extra hulp nodig hebben om kwetsbare groepen door de coronacrisis heen te loodsen. Hieronder vindt u enkele corona-initiatieven die wij steunen.

Help ons helpen

Ook u kunt uw steentje bijdragen door een donatie te doen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.

Doneer direct

Vereniging Voedselbanken Nederland

Landelijk – € 300.000 – De voedselbanken en hun klanten worden ingrijpend geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. Om de voedselbanken te steunen in deze moeilijke tijd, stort Kansfonds € 300.000,- in het Calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland. Lees hier het verhaal van Caroline, bestuurslid bij deze vereniging.

Stichting FairWork

Amsterdam – € 5.000 – Vrijwilligers van stichting FairWork steunen ongedocumenteerden door hen en hun werkgevers bewust te maken van hun arbeidsrechten, om zo uitbuiting te voorkomen. Dit is extra belangrijk tijdens de coronacrisis. Ongedocumenteerden krijgen nu vaak niet doorbetaald, kunnen geen aanspraak maken op voorzieningen en hebben geen pinpas, terwijl je vrijwel nergens meer contant kunt betalen.

Stichting Straatadvocaat Leeuwarden

Leeuwarden – € 10.000 – Vrijwilligers van Straatadvocaat Leeuwarden zoeken dak- en thuislozen actief op tijdens de coronacrisis. Zij ondersteunen hen met hygiënische middelen en voorzien in houdbare levensmiddelen. Daarnaast geven zij informatie over het voorkomen van een coronabesmetting en brengen ze hen op de hoogte van wijzigingen vanuit de overheid en lokale organisaties. Lees hier het verhaal van Jefta, vrijwilliger bij deze stichting.

Stichting De Regenboog Groep

Amsterdam – € 15.000 – Nu diverse inloophuizen in de stad noodgedwongen zijn gesloten, zorgt De Regenboog Groep voor veilige opvang van dak- en thuislozen. Zij kunnen immers niet thuis blijven. Ook zorgt De Regenboog Groep voor maaltijden, beschermingsmaterialen en een luisterend oor voor kwetsbaren. Lees hier het verhaal van Manon, belmaatje bij deze stichting.

Stichting Bij Betje

Den Haag – € 9.000 – Bij Betje voorziet in de eerste levensbehoeften van kwetsbare mensen in het Haagse Moerwijk. Nu de lokale voedselbank is gesloten, zijn veel mensen in de problemen gekomen. Zij kloppen nu aan bij Bij Betje, dat pakketten met levensmiddelen en drogisterijwaren samenstelt en daarnaast maaltijden verzorgt.

Stichting Warm Welkom

Amsterdam – € 3.000 – Nu we ten tijde van de coronacrisis zoveel mogelijk thuis moeten blijven en de taalscholen dicht zijn, is het voor nieuwkomers extra belangrijk om sociaal contact te houden. Dat kan gelukkig nog steeds via de telefoon of online. Warm Welkom heeft een digitaal buddyproject opgezet zodat nieuwkomers de taal kunnen blijven oefenen en zo min mogelijk in isolatie raken. Lees hier het verhaal van Masi, vrijwilligster bij deze stichting.

St. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht

Dordrecht – € 7.500 – Stichting Maatschappelijk Ondernemen Dordrecht werkt samen met enkele restauranthouders die als vrijwillig kok ruim 1.000 maaltijden per week bereiden t.b.v. dak- en thuislozen, mensen op de grens van armoede en eenzame ouderen zonder hulp/netwerk. Wekelijks brengen vrijwilligers diepgevroren maaltijden aan huis. Voor dak- en thuislozen wordt gezorgd voor een warme maaltijd. Bekijk hier een korte video over dit initiatief of lees hier het verhaal van Alex, een van de betrokken restauranthouders.

Stichting Voice of Afghan Women

Rotterdam – € 4.000 – Stichting Voice of Afghan Women richt zich op vrouwen met een migratieachtergrond. Door de coronasituatie komen er veel hulpvragen van gezinnen, specifiek van moeders. Vragen hebben betrekking op spanningen thuis, onduidelijkheid over coronamaatregelen, tekort aan inkomsten en omgaan met kinderen thuis. Vrijwilligers ondersteunen de gezinnen op deze hulpvragen en met een boodschappenpakket.

Hulp voor jouw initiatief?

Heb je extra (financiële) hulp nodig voor activiteiten om kwetsbare groepen door de coronacrisis heen te loodsen, neem dan contact op met de adviseurs van Kansfonds.

Lees meer