Mensen met een beperking

Een fysieke of verstandelijke beperking kan behoorlijk eenzaam maken. Vooral mensen met een zware beperking vallen vaak overal buiten. Kansfonds staat voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Daarom steunen we initiatieven die ervoor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen.

Werk dat voldoening geeft. Een bloeiend sociaal leven. Voor mensen met een beperking is het allemaal niet vanzelfsprekend. Afhankelijk van de zwaarte van je beperking kun je je leven niet altijd inrichten zoals je dat zelf wilt. Bezuinigingen hebben de afgelopen jaren bovendien veel voorzieningen lastiger toegankelijk gemaakt. Gelukkig zijn er maatschappelijke initiatieven die kijken naar wat mensen wél kunnen op het gebied van werk, sport en  vrijetijdsbesteding.

Eindelijk samen spelen!

Lars en Milan konden nooit communiceren. Mede dankzij deze computer zijn ze nu dikke maatjes.

‘Milan heeft een zeer ernstige vorm van epilepsie. Hij kan alleen een beetje met zijn ogen communiceren en met zijn handen zwaaien. Lars en Milan zijn dikke maatjes, twee handen op één buik. Maar ze kunnen niets samen doen. En dat is zó verdrietig. Dankzij een speciale computer kunnen ze nu samen gamen. Ze hebben zichtbaar lol samen. En misschien kan Milan straks wel met de computer communiceren. Wie weet.’ (Lianne Hiddink, moeder van Lars en Milan)

Mensen met een ernstige, meervoudige beperking zijn eindelijk weer in staat zijn contact te maken, dankzij de speciale door het oog aangestuurde apparatuur van Stichting Estinea. Kansfonds hielp met de aanschaf.

Schrijf je in voor de Kansfonds nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws over mensen met een beperking en Kansfonds? Schrijf je dan in voor de Kansfonds nieuwsbrief.

Ga naar de inschrijfpagina