Tienermoeders

Er komt veel op ze af. En dat terwijl tienermoeders eigenlijk zelf nog kind zijn. Het regelen van onderdak, inkomen en tegelijkertijd een studie doen én voor een kind zorgen: dat is nauwelijks te combineren. Toekomstperspectief ontbreekt daardoor vaak. Kansfonds streeft naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen en een goede start kan maken. Daarom steunen we initiatieven die tienermoeders helpen.

Tienermoeders

Ondanks dat het aantal tienermoeders elk jaar minder wordt, kregen in 2016 drie op de duizend meiden onder de twintig jaar een kind. Sommigen kunnen zich goed redden met wat hulp van de omgeving. Maar jonge moeders (of vaders) zonder sociaal vangnet komen vaak in de problemen.

Tekort aan opvangplekken

Bij een deel van de tienermoeders spelen er nog meer problemen. Ze komen in de knel vanwege psychische problemen of hebben geen dak meer boven hun hoofd. Door een tekort aan goede opvangplekken voor (aanstaande) moeders en hun kinderen lijkt de situatie dan echt uitzichtloos. Dat levert veel stress op en soms leidt het zelfs tot uithuisplaatsing van de kinderen.

Liefdevolle start

Een goede hechting tussen moeder en kind en een liefdevolle start. Dat is zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom steunt Kansfonds initiatieven waar tienermoeders worden opgevangen en vanuit een veilige situatie kunnen werken aan hun hun eigen toekomst én die van hun kind.

 

Schrijf je in voor de Kansfonds nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws over tienermoeders en Kansfonds? Schrijf je dan in voor de Kansfonds nieuwsbrief.

Ga naar de inschrijfpagina