Geven

Wilt u samen met Kansfonds omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving? Dan staan we u graag bij met deskundig advies over schenken en nalaten. Klik voor meer informatie op de linkerknop. Wilt u direct een bedrag schenken? Klik dan op de rechterknop.

‘Mijn kinderen hebben geen toekomst meer, anderen wel. Onze kinderen stonden altijd klaar voor iedereen. Hoe zij in het leven stonden, inspireerde ons om weer verder te gaan, op een positieve manier. Een fonds op hun naam bekrachtigt dat.’

Evert van Zijtveld, die zijn beide kinderen en schoonouders verloor bij de MH17 ramp

Waarom geven?

Wie geeft via Kansfonds, geeft aan de kwetsbaarsten in onze samenleving, die de aansluiting dreigen te missen. Om welke reden ook. Ze hebben geen contacten met anderen in de buurt. Ze leven in armoede. Ze hebben geen veilig thuis meer of zijn slachtoffer van geweld. Ze worden ernstig beperkt door een handicap. Of worstelen met veel problemen tegelijkertijd. Jaarlijks maakt Kansfonds ruim 500 projecten mogelijk die hun uitzichtloze situatie helpen doorbreken. Dat doen we met hulp van mensen zoals u. Mensen die geven om een ander.

Waaraan geven?

Via Kansfonds steunt u plaatselijke initiatieven, in de buurt of in de wijk, waarin mensen omzien naar de kwetsbaarsten. Hulp die dichtbij is en persoonlijk, heeft immers het meeste effect heeft. Vooral als die hulp naadloos inhaakt op de problemen die kwetsbare mensen zelf ervaren. Al onze projecten spreken de kracht aan die mensen in zich hebben. Dat maakt hun zelfredzaamheid groter. Geven via Kansfonds is geven aan projecten die er echt toe doen. En die hoop bieden in uitzichtloze situaties.

Geven aan Fonds Franciscus

Fonds Franciscus is een vangnet voor mensen waar nauwelijks nog iemand naar omkijkt. Die leven in diepe armoede of eenzaamheid. Uw steun is nodig om hen een plek te bieden waar zij nog warmte en menselijk contact ervaren. Vindt u -net als wij- menselijke waardigheid een grondrecht? En wilt u meehelpen? Lees dan verder.