Fonds op naam

Met een fonds op naam heeft u uw eigen fonds, zonder dat u een aparte stichting hoeft op te richten. Dat scheelt tijd, geld, administratie en beheer. Ook hoeft u geen bestuur te benoemen. Dit maakt een fonds op naam dan ook zo interessant voor particulieren, stichtingen en bedrijven die een langere periode goed willen doen. Bijvoorbeeld om een bepaald doel te steunen waar hun hart naar uitgaat. Ter nagedachtenis aan een familielid. Ter afscheid van een bestuurder. Of ter gelegenheid van een jubileum.

Hoe werkt het?

  • U kunt een fonds op naam oprichten bij leven of u kunt het opnemen in uw testament. Ook een combinatie is mogelijk. Een fonds op naam instellen binnen Kansfonds kan vanaf € 50.000.
  • U kunt kiezen voor een fonds op naam voor onbepaalde tijd. Kansfonds zorgt er dan voor dat het bedrag in het fonds intact blijft. Uit de opbrengst van het fonds worden dan de doelen gesteund die u voor ogen heeft.
  • U kunt ook kiezen voor een fonds op naam voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. Gedurende die tijd wordt het geld in het fonds volledig benut voor de doelen die u voor ogen heeft.
  • U bepaalt zelf de naam van het fonds. U kunt voor een familie- of bedrijfsnaam kiezen, zodat te herleiden is van wie de gift afkomstig is. Of u kunt juist kiezen voor anonimiteit door gebruik te maken van een fictieve naam.

Heeft u een vraag?

Meer weten over een fonds op naam bij Kansfonds? Bel ons op 035-6249651 en vraag naar de adviseur filantropie. Of vul het contactformulier in.

Ga naar het contactformulier

Onze bijdrage

  • We denken graag met u mee over een geefstrategie. U kunt daarbij heel gericht bepaalde doelgroepen, thema’s of gebieden steunen.
  • We leggen met u de afspraken vast via een notariële akte. De kosten voor de akte nemen we voor onze rekening.
  • We leggen een selectie van projecten aan u voor, voorzien van een advies. U bepaalt vervolgens zelf welke projecten u steunt. U kunt ook zelf projecten, passend bij het doel van Kansfonds, aan ons voorleggen voor advies.
  • We nodigen u uit voor bijeenkomsten en evenementen. U kunt dan in contact komen met mensen die projecten uitvoeren, met andere gevers en medewerkers van Kansfonds.
  • We zorgen voor de administratieve en financiële afhandeling. En we rapporteren tweemaal per jaar over de projecten die u steunt. Ook nodigen we u uit om projecten die u steunt, te bezoeken.
  • Uw fonds op naam is een zichtbaar onderdeel van Kansfonds. De schenkingen uit uw fonds op naam vermelden we apart in ons jaarverslag en in de jaarrekening. Uiteraard ontvangt u ons jaarverslag, en ook ons relatiemagazine Mede.

‘Wij willen per se anoniem blijven. We willen niet dat mensen weten dat wij vermogend zijn en aan goede doelen geven. We willen ook geen schouderklopje. We gaan zelfs ook anoniem mee op projectbezoek, twee keer per jaar. Wat we merken is dat deze bezoeken je betrokkenheid enorm vergroten. Je ziet waaraan je geeft. Je voelt waar het om gaat.’

houder fonds op naam

Onze fondsen op naam

Een selectie van de fondsen op naam bij Kansfonds vindt u hieronder.

Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Op 17 juli 2014 werd de MH17 uit de lucht geschoten. Beide kinderen van Evert van Zijtveld, Frederique (19) en Robert-Jan (18), wordt in één klap hun toekomst afgenomen. In september 2018, ruim vier jaar later, brengt Evert een fonds op naam onder bij Kansfonds, om kwetsbare kinderen in Nederland een toekomst te bieden, die zijn kinderen niet meer hebben. Lees meer of doneer.

Baeten Geven Fonds

Harry en Lily Baeten wisten uit eigen ervaring dat het leven niet altijd meezit. Ze begonnen met niets. Bouwden met hard werken een vermogen op. En stopten daarvan een deel in een fonds om anderen te helpen. Nu ze beiden overleden zijn, nemen hun dochters Mariel en Erna hun werk over. Samen met Kansfonds. Dat wilden hun ouders graag, zodat ze het niet alleen hoefden te doen. Lees meer.