Geven: wat zijn de mogelijkheden

Wilt u samen met Kansfonds omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving? Dan staan we u graag bij met deskundig advies over schenken en nalaten. Altijd persoonlijk en op maat. Kansfonds denkt mee met (familie)stichtingen, vermogensfondsen, vermogende particulieren, bedrijfsfondsen en religieuze instellingen.

Waarom via Kansfonds

Geven doe je met hart én hoofd. Want goed geven, vraagt om allerlei overwegingen. Wat zijn zoal de beweegredenen voor mensen om te geven via Kansfonds?

 • Kansfonds denkt mee over uw geefstrategie
  Waar gaat bijvoorbeeld uw hart naar uit? Welke manier van geven past u het beste? Misschien wilt u geven aan een specifieke doelgroep, maatschappelijk thema of gebied in Nederland. Daar zoeken we dan projecten voor u op uit.
 • Geven via Kansfonds bespaart u tijd en kosten
  U hoeft zelf geen projecten te beoordelen en te volgen, of de administratieve afwikkeling te doen.
 • U kunt altijd de bestemming van uw gift tussentijds veranderen
  Binnen de 600 projecten die we jaarlijks steunen, valt er veel te kiezen.
 • Elk project leggen we zorgvuldig langs de meetlat
  Pas als we erin geloven, bieden we steun aan een project. Onze ruim 50 jaar ervaring helpt ons nauwkeurig beoordelen.
 • We volgen de opbrengst
  Na afloop van elk project gaan we altijd na: is het geld geïnvesteerd in wat is beloofd?
 • We kiezen voor persoonlijk en slagvaardig
  Kansfonds werkt daarom vanuit een klein en professioneel team.
 • We zijn goed toetsbaar
  We werken volgens de normen van goed bestuur. We rapporteren uitgebreid in onze jaarverslagen. We hebben de ANBI-status én dragen het CBF-keurmerk.

Kansfonds heeft mensen in huis die een uitgebreid maatschappelijk netwerk hebben en van daaruit veel zien. Met hun kennis van het werkveld kunnen we nog doelmatiger geven.

bestuurder maatschappelijk fonds

Deskundig advies – neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u van gedachten wisselen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft het fonds donateurs nodig?

Met meer geld kunnen we meer doen voor de kwetsbaarsten. U geeft overigens niet aan Kansfonds zelf, maar aan de projecten die we steunen. U draagt niet bij aan onze organisatiekosten. Die financieren we met het rendement op ons eigen vermogen en opbrengsten uit de goededoelenloterijen.

Is anoniem geven mogelijk?

Ja. Veel gevers vinden het belangrijk om anoniem te blijven. Daar zijn we zorgvuldig in. Sommigen gaan zelfs anoniem mee met ons op bezoek bij de projecten die ze financieren.

Hoe weet ik wat mijn bijdrage oplevert?

Samen met u bepalen we wat u wilt bereiken met uw bijdrage. Daar zoeken we met u de projecten op uit. Die zijn van tevoren al door ons beoordeeld. Gebruikt het project bijvoorbeeld aanpakken die al bewezen zijn? Is het een solide organisatie? Na afloop leggen de projecten financiële verantwoording aan ons af, zodat we kunnen vaststellen of het geld goed is besteed. Ook de projectbezoeken vertellen veel. We nodigen u graag uit om zelf de impact van uw gift te ervaren.

Is mijn gift vrijgesteld van schenk- of erfbelasting?

Als u geeft via Kansfonds is uw gift vrijgesteld van schenk- of erfbelasting. Zo draagt uw vermogen nog effectiever bij aan de hulpinitiatieven voor kwetsbaarsten in de samenleving.

Wat kost geven via Kansfonds?

Uw gift gaat voor 100% naar het gekozen doel. Met het rendement op ons eigen vermogen betalen wij onze organisatiekosten. Geld dat ons door derden toevertrouwd wordt kan daardoor volledig ten goede komen aan projecten.

Kan ik nog meer betekenen voor het fonds?

Financiële steun is essentieel. Maar we zijn ook enorm geholpen als gevers hun ervaringen die ze opdoen met ons fonds, willen delen. In hun eigen netwerk bijvoorbeeld. En met anderen die iets willen betekenen voor de kwestbaarsten in de samenleving. Hoe meer mensen omzien naar elkaar, hoe meer kans dat we de wereld mooier kunnen maken voor iedereen.