Baeten Geven Fonds

Het bij Kansfonds ondergebrachte Baeten Geven Fonds ondersteunt lokale, kleine initiatieven voor mensen die leven op de rand van de armoede.

Wat is het Baeten Geven Fonds?

Harry Baeten en zijn vrouw zijn geboren en getogen in Noord-Brabant. Uit eigen ervaring wisten zij dat het leven niet altijd mee zit. Begonnen met niets, bouwden ze met hard werken een vermogen op. Een deel daarvan stopten ze in het fonds om anderen te helpen. En niet alleen in Noord-Brabant, ook initiatieven in Limburg en Curaçao konden op hun steun rekenen. Toen de bodem van het fonds in zicht kwam, besloten Harry en zijn vrouw er een eigen Stichting van te maken: Stichting Baeten Geven Fonds. 

Het is bijzonder en mooi om dit te doen. We geven – ook na hun dood – iets door wat zij belangrijk vonden. Ik mis mijn ouders nog steeds heel erg. Maar als ik hun werk voortzet in het fonds, voel ik me diep met hen verbonden. Alsof ze weer even heel dichtbij me zijn.

Dochter Erna Baeten Baeten Geven Fonds

De rol van Kansfonds

Toen Harry Baeten met pensioen ging, kreeg hij als afscheidscadeau een gemeenschapsfonds mee, om mensen te ondersteunen die het moeilijk hadden. Dat potje ging al snel op. Als Harry door het dorp fietste, werd hij regelmatig aangesproken. Ach Harry, zeiden ze dan, de harmonie heeft nieuwe kleding nodig. Dan moeten we daar maar eens samen naar kijken – zei hij dan. Enkele jaren na het overlijden van zijn vrouw, werd Harry getroffen door een ernstige ziekte, waaraan hij overleed. Hij wilde graag dat zijn kinderen de Stichting Baeten Geven Fonds zouden voortzetten, maar hij wilde niet dat ze overbelast zouden raken door het werk dat een eigen stichting met zich meebrengt. Hij stelde daarom voor om het rendement van de Stichting onder te brengen in een fonds op naam bij Kansfonds en Kansfonds de projecten te laten screenen en financieel af te laten handelen. 

Onze ouders realiseerden zich heel goed dat alleen hard werken geen garantie biedt op voorspoed en succes. Het moet soms ook mee zitten.

Erna Baeten Baeten Geven Fonds

Contact

Heb je een vraag over het Baeten Geven Fonds? Neem dan contact op met onze projectadviseur.