Genomineerden Kans Inspiratieprijs 2018

Drie initiatieven die de wereld een beetje mooier maken werden genomineerd voor de Kans Inspiratieprijs 2018. Roderick Vonhögen bezocht alle drie de initiatieven en maakte er een een filmpje van. Bekijk ze hier.

Omzien naar elkaar

Zestig initiatieven meldden zich op onze oproep om mee te doen met de Kans Inspiratieprijs. De prijs is een initiatief van Kansfonds en KRO-NCRV waarmee beide organisaties het omzien naar elkaar in Nederland willen stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan een inspirerend initiatief op het gebied van diaconie/caritas dat menselijke waardigheid, wederkerigheid en solidariteit stimuleert.

Inmiddels zijn er drie projecten genomineerd. Door te stemmen kon het publiek hun favoriete initiatief kenbaar maken. Het project met de meeste stemmen won de hoofdprijs van € 2.500 en een bronzen (wissel) beeldje. De andere initiatieven gingen naar huis met de tweede en derde prijs van respectievelijk € 1000 en € 500. De prijs werd uitgereikt op de KRO-NCRV Inspiratiedag op 30 juni 2018 in Utrecht.

Bekijk hier de filmpjes.

Video 1: Hart voor Zwolle

Video 2: Stichting Anders

Video 3: Don Bosco Rijswijk