KIDZZ & Armoede goed op dreef

Steeds meer scholen en gemeenten hebben belangstelling voor het project KIDZZ & Armoede dat Kansfonds ondersteunt. Het doel van het project is dat er in plattelandsgemeente Peel en Maas geen kinderen meer zijn die moeten opgroeien in armoede. Streefdatum: 2020.

Geld bepaalt niet je geluk

Zo heeft het project lessen opgezet voor scholen die kinderen meer bewust maken van armoede. Ze maken met elkaar een plezierboom. Op elk blaadje van de boom schrijven ze wat hun plezier brengt in het leven. Daarna gaat het gesprek over arm en rijk. Ook bedenken ze met elkaar wat je met weinig geld aan geluk kunt beleven. De kinderen ervaren zo dat rijkdom niet bepaalt hoeveel plezier en geluk je in het leven ervaart.

Armoede bespreekbaar maken

De gedachte erachter is dat het belangrijk is om armoede bespreekbaar te maken, zo vertellen de initiatiefnemers. Als je kunt praten over je problemen, dan kun je eraan werken. Bovendien kunnen anderen je dan daarbij helpen. Ook leren kinderen om in deze situatie te focussen op de dingen waar je gelukkig van wordt, in plaats van op je problemen. Gevoelens van geluk maken je sterker.

Het project is een initiatief van Mafcentrum. Bekijk het filmpje in het archief van omroep P&M (zoekterm: KIDZZ)