Oproep voor projecten zwerfjongeren

De 9.000 zwerfjongeren in ons land komen zonder hulp hun problemen zelden te boven. Ziet u kansen om hen te helpen? Dien dan vóór 1 februari 2016 een projectaanvraag in bij Kansfonds.

Wat we zoeken

Zwerfjongeren hebben geen thuis. Ze worstelen met meerdere problemen tegelijkertijd. En hebben een diepgewortelde kwetsbaarheid. Kansfonds zoekt projecten waarmee zwerfjongeren weer geloof krijgen in hun eigen kunnen. In de projecten gaat het bijvoorbeeld om zelfvertrouwen en levensvaardigheden. Om het ontwikkelen van talenten. Om erbij horen. En om steun van iemand op wie je altijd kunt terugvallen. Juist dát zijn de factoren die hen helpen om problemen aan te pakken en hun leven op de rit te krijgen.

Waarom insturen?

Kansfonds ondersteunt uw project met maximaal € 100.000, verspreid over drie jaar. U haakt bovendien aan bij een bijzonder traject waarin projecten leren van elkaar én van de opbrengsten. In 2014 zijn er al tien van start gegaan. Zo brengen we met elkaar de aandacht voor zwerfjongeren in de versnelling.

Meer weten?

Lees hier de voorwaarden en criteria

Er zijn speciale inloopdagen om uw eerste ideeën vast te toetsen. Met vragen kunt u terecht bij Bas Pieck: b.pieck@kansfonds.nl of 035 624 96 51.