Inspiratiedag smaakt naar meer

Niet alleen praten, maar ook beleven. Met die insteek reden 35 deelnemers van de versneller armoede met de bus door Amsterdam voor een werkbezoek bij drie Amsterdamse armoedeprojecten.

Elkaar verder brengen

Nuttig en leerzaam. Leuk om meer gevoel te krijgen bij de projecten. Met deze woorden typeerden veel deelnemers de derde inspiratiedag die Kansfonds 6 november organiseerde. De inspiratiedagen zijn bedoeld voor projecten die zijn aangehaakt bij de versneller. Door ervaringen uit te wisselen, brengen ze elkaar verder.

Verduurzamen begint nu

Ook dit keer kregen de projectleiders een afwisselend programma voorgeschoteld. Dat was grotendeels gebaseerd op hun eigen suggesties. Zo was er veel aandacht voor het zichtbaar maken van je project. Maar ook voor het verduurzamen van wat je doet. Alie van der Wal van Kansfonds: ‘Dat vinden we enorm belangrijk. Na drie jaar houdt onze bijdrage op, dus er komt een moment om na te denken over hoe je zonder financiering het initiatief in de lucht houdt. Wij zeggen: daar moet je al in een vroeg stadium over nadenken. Neem nu al mee in je plannen wie of wat je nodig hebt om verder te kunnen en hoe je dat gaat realiseren.’

Graag blijven uitwisselen

De deelnemers kwamen met veel suggesties voor een volgende inspiratiedag. Ook dan willen ze weer veel ruimte en tijd om uit te wisselen over hindernissen in hun project. En hoe je die kunt overwinnen.