Kansfonds kijkt in keuken projecten zwerfjongeren

In juni 2015 zijn de eerste tien projecten voor zwerfjongeren van start gegaan. Kansfonds gaat deze winter bij ze langs.

Meer uitwisselen

Hoe loopt het? En waar kunnen we je mee helpen? Met deze vragen gaat Kansfonds komende maanden langs bij de eerste lichting projecten voor zwerfjongeren. Stuk voor stuk zijn de projecten erop gericht het geloof in eigen bij deze jongeren te versterken. Als de projecten onderling ervaringen uitwisselen en elkaar helpen, is de kans groter dat ze meer succes boeken. Kansfonds faciliteert en monitort die uitwisseling. De projectbezoeken helpen daarbij.

Draagvlak vergroten

We hebben de projectleiders gevraagd om bij dit eerste bezoek ook een lokale partner uit te nodigen. De gemeente bijvoorbeeld. Of een jeugdinstelling. Het bezoek kan zo een mooie aanleiding zijn voor het project om de banden met lokale partners aan te halen. Maar ook om in deze prille fase te verkennen wat er nodig is om lokaal een maximaal draagvlak voor het project te creƫren. Dat vergroot de kans dat het project bestendigt, ook als de financiering van Kansfonds na drie jaar ophoudt.