Kansfonds ontvangt tien miljoen euro van de Postcode Loterij

Een recordbedrag van 328 miljoen euro werd deze week door de Nationale Postcode Loterij uitgedeeld aan goede doelen. Honderd organisaties ontvingen dinsdagavond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala een cheque. Kansfonds ontving tien miljoen euro om de kansen van kwetsbare mensen in Nederland mee te vergroten.

De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig.

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde George Clooney op het podium over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

Fotografie: Roy Beusker

Foto: Roy Beusker