Aandacht voor dak- en thuisloze jongeren bij Omroep MAX

Dak- en thuisloze jongeren moeten weer naar school. Maar hoe? Zomaar terug naar school levert op allerlei vlakken problemen en uitdagingen op. Van de Straat start daarom met onderwijs op maat. Stefanie en Naomi vertellen bij Omroep Max hun verhaal.

‘Ik ben drie keer aan een opleiding begonnen. En drie keer heb ik het niet afgemaakt vanwege teveel gedoe er omheen,’ vertelt Stefanie. ‘Regelzaken, moeilijkheden met financiĆ«n, teveel aan mijn hoofd.’ Stefanie had lange tijd geen vaste verblijfplaats. Voor jongeren als zij, met een ingewikkelde combinatie van problemen, is onderwijs op maat nodig.

Afgelopen donderdag besteedde het tv-programma Hallo Nederland van Omroep MAX aandacht aan het initiatief van Van de Straat. Terugkijken kan hier. Het item start op 5.10.

Van de Straat is een samenwerkingsverband van Stichting Zwerfjongeren, Federatie Opvang en Kamers met Kansen, gefinancierd door Kansfonds.