Kinderwijkraad Lelystad van start

Meer plekken om te spelen en te sporten, een natuurspeelplek maken en troep in de wijk aanpakken. Met die plannen ging deze week Kinderwijkraad Lelystad van start.

De Kinderwijkraad is een initiatief van Kies&co, één van de deelnemers aan de Versneller Opgroeien in armoede van Kansfonds. Eerder gingen al Kinderwijkraden in Amersfoort en Leeuwarden van start. De raden zijn actief in wijken waar veel gezinnen in armoede leven.

Een betere buurt

In Lelystad is de Kinderwijkraad actief in de Zuiderzeewijk. Kinderen van basisschool Ichthus bespraken eerst tijdens democratielessen wat ze zouden willen verbeteren aan hun buurt. Vervolgens mochten de kinderen stemmen op de plannen waar zij zich de komende tijd sterk voor willen maken. Behalve nieuwe speelplekken in minder troep gaan de kinderen ook in gesprek over gevaarlijke verkeerssituaties en veiligheid in de wijk.

Omroep Flevoland deed verslag van de start van het initiatief. Het item is hier terug te zien.