Week van de Platte Beurs

Hoe zet je voor weinig geld een gezonde maaltijd op tafel? Hoe maak je van een saai oud shirt iets nieuws? En wat moet je met een ruilkast? Kinderen uit Den Bosch maakten een handig boekje rond deze vragen. Vandaag, tijdens de Week van de Platte Beurs, overhandigen ze het aan de wethouder.

Kinderen in heel Nederland worden deze week aan het denken gezet over geldzaken. Voor stichting Welzijn Divers in Den Bosch reden om samen met een aantal ouders de Week van de Platte Beurs te organiseren. Een week vol activiteiten voor professionals, maar ook voor mensen die zelf weinig geld hebben.

Taboe doorbreken

Op armoede ligt nog steeds een taboe. Met activiteiten als deze actieweek probeert Divers dat te doorbreken. De organisatie neemt bovendien deel aan de Kansfonds-versneller ‘Opgroeien in armoede’. Vrijwillige ambassadeurs helpen ouders met weinig geld om goed gebruik te maken van bestaande armoederegelingen.

Bekijk hier het bespaarboekje