Koken voor een betere wijk

‘Mensen staan hier in overlevingsstand,’ vertelt Bob Richters, bedenker van Hotspot Hutspot. Hij heeft een keten van sociale restaurants opgericht in probleemwijken in Rotterdam. Afgelopen week was hij te zien in het tv-programma Brandpunt.

Rotterdam is de armste stad van Nederland. Een kwart van de kinderen groeit er op in gezinnen die het financieel zwaar hebben. De financiële problemen gaan gepaard met een scala aan andere moeilijkheden. Hotspot Hutspot geeft tieners en kinderen uit die wijken een plek om hun talenten te ontwikkelen én te leren over gezonde voeding. De restaurants bieden bovendien  werkplekken aan mensen die in de problemen geraakt of om andere redenen (tijdelijk) niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen.

Wilt u het Brandpunt-item terugkijken? Dat kan hier.