Aandacht voor dak- en thuisloze jongeren

Zoveel dak- en thuisloze jongeren in Nederland, gemeenteraadslid Franca Eurlings uit Maastricht móest iets doen. Samen met ervaringsdeskundige Mario Veulemans en D66 jongere burgerraadslid Claudia Demas maakte ze een film over de problemen in haar stad.

In de film leggen jongeren onder andere uit hoe ze in de problemen geraakt zijn. Zo vertelt Jimmy (18) hoe hij door zijn ouders op straat gezet werd. Een wanhoopsdaad, want ook zijn ouders zaten dusdanig in de problemen dat zij zich niet meer konden redden.

Ervaringsdeskundigen

In Nederland leven meer dan 9000 zwerfjongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat ook jongeren in Limburg in de problemen kunnen raken kunnen de ervaringsdeskundigen van In2yourplace.kom beamen. Zij worden getraind om zichzelf, elkaar én andere jongeren te helpen. dit programma is onderdeel van de Kansfonds-versneller Zwerfjongeren; geloof in eigen kunnen.

De film uit Limburg is hier te bekijken.