Hard werken en toch in armoede leven

Het aantal mensen dat wel werkt en toch in armoede leeft groeit in Nederland. De helft van alle mensen die onder de armoedegrens leven, heeft een baan. Tweederde van alle kinderen die in armoede opgroeien, heeft werkende ouders. In totaal gaat het om meer dan een half miljoen volwassenen en kinderen. Deze groep blijft vaak onzichtbaar voor hulpverleners en gemeenten.

Te weinig geld

Annemara zou graag op dansles willen of muziekles, maar daar is geen geld voor, vertelt ze aan de NOS. “Mijn vader zegt steeds, misschien is er volgende maand geld of volgend jaar. Maar tot nu is het er nog niet van gekomen.” Vader Gerben: “Het is schrijnend dat je werkt voor je geld, maar het niet genoeg is. Ik had tien jaar geleden niet gedacht dat ik een spaarzegellikkende loodgieter zou worden. Dat ik zou moeten schrapen”.

Meer lezen

Het hele artikel en de reportage zijn hier te bekijken. Ook Kansfonds heeft grote zorgen om deze groep kinderen en hun ouders. Geldgebrek kan leiden tot grote stress in een gezin. Kinderen die in armoede opgroeien missen vaak belangrijke kansen. kansfonds besteed daarom extra aandacht aan deze gezinnen in de versneller ‘Opgroeien in armoede’.