Waar kinderen van dromen…

Een mooie mijlpaal voor Stichting Leergeld Den Haag: afgelopen weekend ging hun theatervoorstelling ‘…tot de maan en terug’  in premiere. Waar droom je van als je bijna niets hebt? Dat is te horen en zien in de voorstelling.

Het theaterstuk is geschreven samen met een groep kinderen en maakt deel uit van de Kansfonds-versneller ‘Opgroeien in armoede’. Het project is onder andere bedoeld om armoede bespreekbaar te maken. Daar rust namelijk nog een flink taboe op, blijkt uit voorgesprekken met kinderen uit arme gezinnen.

Durven dromen

De theatervoorstelling maakt niet alleen het onderwerp armoede bespreekbaar, maar helpt kinderen ook om te dromen. En om onvermoede talenten te ontdekken en ontwikkelen. Kinderen die in een moeilijke financiele situatie opgroeien blijken vaak te kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen en een te klein sociaal netwerk.