Kansfonds-partner de Prael in RTL Live

Al vijftien jaar brouwen de brouwers van De Prael in Amsterdam de lekkerste biertjes. En biedt de deze sympathieke brouwerij werkplekken aan mensen met een psychiatrische aandoening. Tv-programma RTL Live nam een kijkje.

‘Ik heb hier structuur en ben onder de mensen,’ vertelt winkelmedewerker Kee-San. ‘Jarenlang werkte ik op Schiphol, maar dat leverde veel stress op. Hier bij De Prael is ook veel meer begrip onderling.’

Bier en mensen

Brouwerij De Prael werd opgericht door hobbybrouwers Arno en Fer. Beiden waren psychiatrische verpleegkundige. ‘Het is ontstaan vanuit het gevoel dat er serieus werk nodig was voor mensen met een psychiatrische achtergrond,’ vertelt oprichter Arno Kooij. ‘Het is leuk om een bedrijf te starten, en nog leuker om dat te doen met een leuke club mensen die verder niet zoveel mogelijkheden heeft. Het doel is altijd geweest om zoveel mogelijk betaalde plekken te creëren voor mensen met deze achtergrond.

Kansfonds & De Prael

Een veilige werkplek, een waardige dagbesteding en de juiste begeleiding. Kansfonds streeft er naar dat mensen zo min mogelijk buitengesloten raken en hielp De Prael dan ook graag met het vergroten van hun capaciteit. De financiering is mede mogelijk dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij. Begin 2017 opent De Prael een tweede locatie in Amsterdam-west.

Bekijk het item van RTL Live hier.
Lees hier meer over De Prael