Babydraagdoeken tegen armoede

Deze week ging in Zwolle een bijzonder initiatief van start. Ouders die net een kind gekregen hebben en serieuze geldzorgen hebben krijgen daar een babydraagdoek uitgereikt. De draagdoek moet de hechting tussen ouder en kind bevorderen. Het initiatief maakt deel uit van de Kansfonds-versneller Opgroeien in armoede.

Financiële problemen leveren vaak enorme stress op. Die stress kan een negatief effect hebben op de hechting tussen ouder en kind. De draagdoeken dragen bewezen bij aan gezonde hechting en kunnen daarmee veel problemen voorkomen.

Hulp met financiën

De draagdoek is slecht een deel van de bijstand die aan de gezinnen geboden wordt. Ouders krijgen ook hulp om inzicht in hun eigen financiën te krijgen en gebruik te maken van regelingen. Als dat nodig is kunnen de ouders aan een maatje gekoppeld worden.