Zwerfjongeren ontdekken eigen talent

Theater als middel om jezelf uit te dagen, je talenten te ontdekken en jezelf te activeren. Een groepje zwerfjongeren uit de Utrechtse instelling Singelzicht werkte de afgelopen tijd aan een indrukwekkende theatervoorstelling. Om het publiek, maar vooral ook zichzelf, te vertellen waarom hun leven de moeite waard is.

 

De voorstelling is onderdeel van een traject van stichting In Beeld, deelnemer aan de Kansfonds-versneller ‘Geloof in eigen kunnen’, die zich richt op het verbeteren van kansen van dak- en thuisloze jongeren. Tijdens allerlei creatieve workshops hebben de jongeren hun talenten leren kennen. Daarna kwam in een intensieve projectweek de voorstelling tot stand.

Succeservaring

Het theaterstuk is een mix van zang, dans en film en wordt uitgevoerd door dak- en thuisloze jongeren. De jongeren nemen het publiek mee in de waarde van keuzes en laten in een heel persoonlijke solo zien waarom hun leven waardevol is. Tegelijkertijd worden ze zo zelf uitgedaagd een stap te zetten. Leren ze zichzelf activeren en doen ze een succeservaring op waardoor hun zelfvertrouwen groeit.

Voorstelling

Benieuwd naar deze voorstelling? Het stuk ‘Geen twijfel mogelijk’ is te zien tijdens het Stut Theater festival op 17 en 18 maart in Utrecht.
Vind hier meer informatie.