Maxima opent 50e locatie Resto VanHarte

In Lelystad opent Koningin Maxima vandaag het 50e Resto VanHarte. De locatie richt zich specifiek op kinderen. Zij leren in het restaurant alles over voeding, koken, ontspannen, bewegen en samenwerken.

Meer verbinding in de buurt. Minder sociaal isolement. In heel Nederland brengt VanHarte mensen bij elkaar voor verrassende ontmoetingen en een goed gesprek, maar vooral om iedereen het gevoel te geven er helemaal bij te horen. In de speciale KinderResto’s, zoals de locatie vandaag in Lelystad geopend wordt, werkt VanHarte aan het versterken van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen. Alle kinderen zijn welkom, maar de organisatie richt zich in het bijzonder op kinderen uit arme gezinnen.

Aandacht voor kinderen in armoede

De eerste KinderResto’s werden door Resto VanHarte opgericht met ondersteuning van de Kansfonds-Versneller ‘Opgroeien in armoede’. Met deze versneller wil Kansfonds de aandacht voor kinderen en gezinnen in armoede vergroten. Bijna één op de acht kinderen groeit op in armoede. Dat levert vaak een achterstand op die nauwelijks nog in te halen is. Samen met ruim vijftig projectpartners vergroten en verbeteren we de kansen van deze kinderen.

In het KinderResto van Lelystad staan kinderen centraal!