Levenslessen uit het klooster

Gastvijheid. Hartelijkheid. Aandacht. En vooral: geven om de ander. Het kloosterleven doet ons belangrijke levenslessen aan de hand. Voor wie zich graag laat inspireren brengt uitgeverij Adveniat vandaag een heuse Kloosterglossy uit. Kansfonds werkte er aan mee met vier prachtige verhalen van mensen die omzien naar de ander.

Geven om de ander. Dat is harder nodig dan ooit in deze tijd van gebrokenheid, wantrouwen en verdeeldheid. Vroeger was het een taak van religieuzen, tegenwoordig steeds vaker van bevlogen mensen die zich als vrijwilliger of professional inzetten om om te zien naar de kwetsbare. Gewone mensen die een nood zien en zich geroepen voelen iets te doen. In het magazine Klooster delen we vier van die inspirerende verhalen.

Vriendschap

Jeroen en Dorothy bieden een veilige haven aan mensen in nood

Jeroen en Dorothy gaven hun rijke leven en succesvolle bedrijf op om hun hart te volgen: een boerderij in Limburg waar zij mensen opvangen die de weg kwijt zijn in het leven. ‘Het brengt hen groot geluk, want geven is mooier dan nemen,’ schrijft Adveniat-directeur Leo Fijen in zijn column in KRO magazine. Hij schrijft over zijn bijzondere gesprekken met mensen zich inzetten met hart, hoofd en handen. Zoals Natasja en Allart Jan, die met hun gezin in een leefhuis voor jonge tienermoeders wonen. En de Amsterdamse vrijwilliger Colm, die meer wil doen dan helpen en daadwerkelijk vriendschap wil sluiten met wie dat nodig heeft. ‘Op één dag hoor ik vier verhalen over vriendschap,’ schrijft Feijen. ‘En realiseer ik me dat er nog wonderen gebeuren in Nederland. Zolang de ene mens maar blijft geven om de ander.’

Bestellen

Nieuwsgierig geworden? De glossy ‘Klooster.’ is te verkrijgen via de webwinkel van uitgeverij Adveniat.
Bestellen kan hier.