Twee winnaars Kans Inspiratieprijs

Niet één, maar twee initiatieven gingen afgelopen zaterdag naar huis met een Kans Inspiratieprijs. Het maatjesproject in Almere en de Kledingbus van Bolsward. Met deze prijs maken Kansfonds en de KRO inspirerende voorbeelden van diaconaal werk zichtbaar.

De winnaars van de Kans Inspiratieprijs werden bekend gemaakt door Kansfonds-voorzitter Theo Bovens tijdens de jaarlijkse KRO-NCRV Inspiratiedag. Het maatjesproject voor vluchtelingen in Almere, opgezet door Stichting De Kim en de Bonifatiusprochie, werd beloond met de eerste prijs. Ook de kledingbus van de zalige Titus Brandsmaparochie in Bolsward kreeg een prijs. Beide projecten werden door de jury omschreven als innovatief en inspirerend.

Maak kennis met de genomineerden

Programmamaker Roderick Vonhögen gaat in zijn programma wekelijks op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden. Passend dus, om juist in dit programma de vier diaconale genomineerden uit te lichten. Om te laten zien hoe breed ‘omzien naar elkaar’ kan zijn. En om te inspireren om oog voor de kwetsbare te hebben.

De genomineerden voor de Kans Inspiratieprijs waren op dinsdag 20 juni te zien in Roderick zoekt licht. Het programma is terug te kijken via de website van KRO-NCRV.

Foto: Robert Aarts