Samen Digi-TAAL tegen armoede

Taal is de basis voor alles. Wie de Nederlandse taal goed beheerst heeft grote voordelen op school, op de arbeidsmarkt en in sociale contacten. Om de kansen van kinderen met een taalachterstand te vergroten steunt Kansfonds het initiatief Samen Digi-TAAL, dat deze week van start gaat.

 

 

Gezinnen die kampen met geldgebrek lopen vaak ook tegen allerlei andere uitdagingen aan. Taalontwikkeling is daar één van. Wie het Nederlands goed beheerst kan zich beter en breder ontwikkelen. Kinderen die achter lopen in taalontwikkeling, lopen een steeds grotere achterstand op. Om kinderen van 0 tot 6 jaar én hun families hierbij te helpen, brengt Samen Digi-TAAL in Delft het taalonderwijs nu ook achter de voordeur. Het initiatief maakt deel uit van de Kansfonds-versneller ‘Opgroeien in armoede’ en ontvangt daarom drie jaar lang financiering en begeleiding van Kansfonds.

Samen aan de slag met taal

Tijdens groepsbijeenkomsten in wijkcentra en op basisschool De Horizon krijgen ouders uit de Delftse wijken Poptahof en Buitenhof handvatten voor de taalondersteuning van hun kind. Uniek is dat zij ter ondersteuning taal-educatieve Ipads kunnen lenen voor thuisgebruik. Hiermee werken ze niet alleen aan de taalvaardigheden, maar ook aan de digitale kennis van het hele gezin.
Meer lezen over samen Digi-TAAL kan hier.