Grote bijdrage provincie Limburg

De provincie Limburg trekt extra geld uit om kwetsbare mensen bij te staan en hun kansen te vergroten. De komende twee jaar stelt de provincie hiervoor jaarlijks een ton beschikbaar aan Kansfonds.

Met het speciale fonds ‘Omzien naar elkaar’ ondersteunen de provincie Limburg en Kansfonds burgerinitiatieven die opkomen voor de meest kwetsbare Limburgers. Daarmee biedt het fonds kansen aan mensen die buitengesloten dreigen te raken – of dat al zijn. Marleen van Rijnsbergen, gedeputeerde Provincie Limburg: ‘De veranderingen die we met de Sociale Agenda willen bereiken, kunnen we niet alleen. Met deze fondsen geven we mensen de mogelijkheid en kans om zelf oplossingen te bedenken. Juist deze kleinschalige initiatieven zijn belangrijk om de beweging in gang te brengen en houden.’

Een samenleving waarin ieder mens telt

Kansfonds-directeur Henriëtte Hulsebosch: ‘Kansfonds is erg blij om samen met de provincie de positie van deze kwetsbare groep in Limburg te verbeteren. De doelen van de Sociale Agenda 2025 van de provincie sluiten naadloos aan bij de missie van Kansfonds: een samenleving creëren waarin ieder mens telt.” Aan die samenleving bouwt Kansfonds samen met betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Ruim 500 initiatieven per jaar versterkt het fonds met geld, kennis en ervaring.

Foto: Provincie Limburg