3000ste babystartpakket ingepakt in bijzijn staatssecretaris

Toen Marjolijn en Gyula Hermus de babyspullen die ze voor hun eigen kinderen niet meer nodig hadden aan (aanstaande) ouders wilden geven die ze nog goed konden gebruiken, was er geen plek waar ze terecht konden. Daarom begonnen ze in 2012 Stichting Babyspullen. Vijf jaar later is de stichting uitgegroeid tot een landelijke organisatie met 160 vrijwilligers.  9 oktober werd in het bijzijn van staatssecretaris Klijnsma het 3000ste babystartpakket van dit jaar ingepakt.

‘1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Hoewel er binnen de politiek en in de media steeds meer aandacht is voor kinderarmoede, wordt de groep kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar hierbij vaak over het hoofd gezien.’

Babystartpakketten voor (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. In een babystartpakket zitten alle benodigdheden voor de verzorging van het kind voor de eerste levensjaren: babykleding, een kruik, beddengoed, schoeisel, speelgoed en verzorgingsproducten. De pakketten worden samengesteld uit nieuwe en gebruikte babyspullen waarbij de gebruikte spullen worden ingezameld door de stichting zelf. De pakketten worden via verschillende hulpverleningsinstanties gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Sinds kort heeft Stichting Babyspullen een landelijke subsidie. Daarmee kan het aantal pakketten enorm worden uitgebreid.

Je hebt het recht goed te doen

Kansfonds vindt dat ieder kind een goede start verdient. Daarom steunen wij Stichting Babyspullen. Wil jij deze stichting ook steunen? Pak dan Kans 06: Je hebt het recht een baby een warm welkom te geven.

Ik pak deze kans