Doen: zeg vandaag eens Hoi!

In 2014 bedacht radio DJ Niek van der Bruggen de  Nationale Zeg Eens Hoi Dag. Net als veel andere Nederlanders was hij verbaasd dat mensen elkaar op staat nauwelijks nog groeten.

‘Eigenlijk is het bizar dat deze Nationale Zeg Eens Hoi Dag nodig is, maar het gebeurt nog maar zelden dat ik iemand tegenkom op straat die me groet. We zijn met z’n allen veel te druk bezig met onszelf of bijvoorbeeld onze telefoon. Ik hoop dat ik met dit initiatief een klein beetje kan bijdragen aan een gezelliger en positief Nederland, want hoe leuk is het dat iemand je spontaan gedag zegt! Kleine moeite, groot plezier lijkt me.’

We zijn het helemaal met Niek eens, in ons Kansenboekje hadden we zelfs een vergelijkbare oproep

Door iemand te groeten laat je blijken dat je hem gezien hebt, dat hij of zij erbij hoort. Dat kan, zeker voor kwetsbare of eenzame mensen, een groot verschil maken. Probeer het eens. Zeg vandaag gewoon eens Hoi!