Succesvolle inspiratiemiddag voor zwerfjongeren-projecten

Kennis delen en inspiratie opdoen. Daar draaide het om bij de inspiratiemiddag van de Versneller Zwerfjongeren die plaatsvond op 30 januari. Twintig projectpartners van Kansfonds kwamen uit alle hoeken van het land bijeen om ervaringen uit te wisselen.

Mooie contacten

Workshop over ervaringsdeskundigheid.

Hoe zet je ervaringsdeskundigen in bij je project? Hoe stem je af met reguliere hulpverleningsinstanties? Hoe ontwikkel je het talent van de jongeren? Successen, mislukkingen en ervaringen werden gedeeld. Door zowel projectleiders als deelnemers van de projecten.

Ook werd de vraag gesteld: hoe motiveer je zwerfjongeren om deel te nemen aan een maatjesproject? Een van de verrassende antwoorden was: door met de jongeren en een aantal potentiële maatjes naar een escape room te gaan!  Spelenderwijs maken jongeren en maatjes kennis met elkaar en ontstaan er mooie contacten. Uiteindelijk zeggen ze dan: ‘Ik hoef geen maatje, maar ik ga voortaan wél elke week op stap met Willem!’

Nieuwe inzichten

In Nederland leven ruim 12.000 zwerfjongeren. Ze hebben geen thuis. Ze worstelen met meerdere problemen tegelijkertijd. En ze komen die op eigen kracht moeilijk te boven. Kansfonds zet met Stichting Zwerfjongeren Nederland de aandacht voor deze jongeren in een versnelling. Dat doen we met geld. En door nieuwe inzichten te verspreiden.