Fonds op naam voor slachtoffers van MH17

Op 17 juli 2014 werd de MH17 uit de lucht geschoten. Beide kinderen van Evert van Zijtveld, Frederique (19) en Robert-Jan (18), wordt in één klap hun toekomst afgenomen. Nu, ruim vier jaar later, brengt Evert een fonds op naam onder bij Kansfonds, om kwetsbare kinderen in Nederland een toekomst te bieden. Evert: ‘Mijn kinderen hebben geen toekomst meer, anderen wel. Onze kinderen stonden altijd klaar voor iedereen. Hoe zij in het leven stonden, inspireerde ons om weer verder te gaan, op een positieve manier. Een fonds op hun naam bekrachtigt dat.’

In dit fonds wordt de gift die Frederique en Robert-Jan op hun 18de verjaardag van hun ouders ontvingen gestort, samen met het geld dat de twee verdienden met hun bijbaantjes. ‘’Ik weet zeker dat zij dit een fantastische bestemming hadden gevonden”, vertelt Evert van Zijtveld. “Ook anderen kunnen schenken aan het fonds. Graag zelfs. Ter herinnering aan Frederique en Robert-Jan. En voor de kwetsbare kinderen die met een beetje hulp een mooie toekomst in het verschiet hebben.” Voor Kansfonds is dit het eerste fonds op naam waarbij ook anderen in het fonds kunnen doneren. Henriëtte Hulsebosch, directeur: “Het is een mooie gedachte dat je iets goeds kan doen met het gevoel van onmacht dat we waarschijnlijk allemaal voelen rondom de tragedie van de MH17 ramp.’’ Schenken aan het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds kan via: www.kansfonds.nl/vanzijtveldfonds.

Verschillende lokale- en landelijke media berichtten over de oprichting van het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds.

Mede
Een Vandaag (vanaf 11.44)
Brookz
Het Algemeen Dagblad.
De Telegraaf.
Hart van Nederland.
Panorama.
Het Reformatorisch Dagblad.
De Gooi- en Eemlander.
Leeuwarder Courant.
Nederlands Dagblad.