Kansfonds ontvangt 10 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

De Postcode Loterij schenkt dit jaar ruim 370,6 miljoen euro aan ruim 100 goededoelenorganisaties. Dit werd op 4 maart bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Carré. Kansfonds ontving 10 miljoen euro wat ons instaat stelt om ons ook in 2019 onverminderd in te blijven zetten voor de kwetsbaren in Nederland.

Dankzij 3 miljoen Nederlanders.

Dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij is het bedrag van 370 miljoen euro opgehaald. De helft van hun inleg gaat namelijk naar goede doelen op het gebied van men en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen.

Kansfonds steunt jaarlijks ruim 500 initiatieven.

Kansfonds ontving 10 miljoen euro van de Postcode Loterij. Hierdoor kan Kansfonds zich blijven inzetten voor mensen in onze samenleving die achterop en buitgesloten zijn geraakt. Mensen die worstelen met zulke complexe problemen dat deze niet zomaar op te lossen zijn via de reguliere regels en voorzieningen. Denk aan mensen die zorg mijden. In armoede leven. Of mensen die niemand meer hebben die in ze gelooft en laat zien dat ze het wél kunnen. Deze mensen zijn vastgelopen in het leven en hebben iemand nodig die naar ze omkijkt. Gelukkig zijn er tal van initiatieven in Nederland die deze mensen weer op weg helpen.

Kansfonds ondersteunt jaarlijks 500 kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. Deze initiatieven ondersteunt Kansfonds met giften, zoals die van de deelnemers van de Postcode Loterij en betrokken medemensen, en door onze kennis en ervaring te delen. Op die manier zorgen we er samen voor dat de samenleving een plek is voor iedereen.

v.l.n.r: Henriëtte Hulsebosch (Directeur Kansfonds), Karin Huntjens (coördinator Fondsenwerving & Communicatie), Winston Gerschtanowitz (Presentator) credits: Roy Beusker