Kansfonds partner van het ministerie van VWS

Kansfonds zet de aandacht en oplossingen voor zwerfjongeren in een versnelling. Dat doen we met geld. En door nieuwe inzichten te verspreiden. Met trots kunnen wij mededelen dat wij sinds kort officieel partner zijn van het ministerie van VWS.

In maart 2019 presenteerde staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Begin juli gingen de 100% ambitie pilots van start in 13 gemeenten, met als doel dat geen enkele jongere meer op straat hoeft te slapen. 65 jongeren volgen onder begeleiding van het Instituut voor Publieke Waarden een bijzonder maatwerktraject, waarbij Kansfonds voor € 650.000 euro garant staat. In de Actieagenda is ook opgenomen dat een klankbordgroep, bestaande uit organisaties die betrokken zijn bij de hulpverlening voor deze doelgroep, continu meedenkt en -doet in het actieprogramma. Met trots kunnen wij mededelen dat wij ons op verzoek van het ministerie van VWS bij deze klankbordgroep hebben gevoegd.

Wij zijn gevraagd om deel te nemen aan deze klankbordgroep vanwege onze verbondenheid met het programma en de 100% ambitie pilots, onze specifieke expertise met betrekking tot het beoordelen van projectvoorstellen en onze kennis en ervaring op het gebied van fondsenwerving. Wij zien ernaar uit om samen met het ministerie van VWS en overige partijen de aandacht en oplossingen voor de ruim 10.000 Nederlandse zwerfjongeren in een nog grotere versnelling te zetten.