Evaluatie “Opgroeien in armoede”

Kansfonds ondersteunde in het programma “Opgroeien in Armoede” (2014-2019) 54 projecten in Nederland die zich richten op gezinnen met jonge kinderen in armoede. Nu het programma is afgelopen, is het tijd om terug te blikken. Wat is onze bijdrage geweest aan het verminderen van de draaglast van gezinnen en het versterken van hun draagkracht?

We kunnen spreken van een geslaagd programma, waarbij ouders/opvoeders gemiddeld een rapportcijfer van 8,7 geven en kinderen gemiddeld een 8,6. Het Verwey-Jonker Instituut evalueerde het programma en presenteert nu de resultaten van het onderzoek. Veel ouders/opvoeders en kinderen zijn blij dat ze mee konden doen aan een project. “Ik voel mij minder alleen en mijn kinderen kunnen nu meedoen”, vertelde een moeder aan de onderzoekers. De veerkracht van de gezinnen is vergroot en daardoor kunnen zij de zorgen die gepaard gaan met een leven op het minimum beter aan.

Evaluatie "Opgroeien in armoede"

Een programma van Kansfonds

Lees het hele rapport