Uitzending De publieke tribune over dak- en thuisloze jongeren

Zondagavond 19 januari heeft Omroep Human het tv-programma De publieke tribune uitgezonden. In deze aflevering zijn zwerfjongeren, een staatadvocaat, een gemeenteambtenaar en eerstelijnshulp in gesprek gegaan met de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis, over zijn ambitieuze plan dat elke zwerfjongere een eigen huis heeft in 2021.

Nederland telt rond de 12.500 zwerfjongeren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ligt het werkelijke aantal hoger. Veel dak- en thuisloze jongeren blijven buiten beeld van de overheid en hulporganisaties. Duidelijk is dat het om een op dit moment sterk groeiende groep gaat. Kan niet, stelde staatssecretaris Blokhuis vast. En dus lanceerde hij een ambitieus actieplan. Tegen 2021 moet elke zwerfjongere een eigen huis en een kans op zelfstandig bestaan hebben. Haalbaar? Hoe verhoudt zijn plan zich tot de dagelijkse ervaringen van de mensen op de publieke tribune?

Kijk de aflevering van De publieke tribune, opgenomen in het Waardecafé van onze partner Stichting Zwerfjongeren Nederland, hier terug.