100% talentontwikkeling

Dak- en thuisloze jongeren zijn vaak niet gebaat bij de traditionele vormen van hulpverlening. Waar hulpverleners vaak direct aan de slag willen heeft de jongere tijd nodig om eigen talenten te ontdekken. Deze jongeren hebben vaak moeite om een hulpvraag te formuleren en hebben bovendien sterke behoefte aan autonomie. Kwintes gaat daarom aan de slag met een vernieuwende methode: 100% talentontwikkeling.

Bijdrage Kansfonds

€ 50.000

Aanvrager

Kwintes

Doelgroep

Zwerfjongeren

Hoe werkt het?

Vanaf het begin zijn de jongeren betrokken als coproducenten. Jongeren uit de nachtopvang worden ingezet als ervaringsdeskundigen.  Samen met de jongeren buigen begeleiders hun bestaande aanpak om richting een traject dat meer kijkt naar talentontwikkeling van de jongere. Daarbij is ruimte voor experimenten, want Kwintes is de eerste reguliere zorgverlener in Nederland die met deze methodiek aan de slag gaat.

Hoever zijn we?

Om aan de slag te kunnen moeten eerst relaties opgebouwd worden. Op verschillende locaties in Almere worden verbindingen gelegd, tussen ervaringsdeskundige jongeren en jongeren die met een hulpvraag rondlopen. Vanuit deze eerste, maar solide contacten kijken de medewerkers naar wat passend is voor de jongeren. En kunnen zij aan de slag om hun talenten te ontwikkelen.

Je komt uiteindelijk op een punt in je leven, dat je gaat nadenken over wat je lief is, daar ga je dan samen met mensen die je ondersteunen voor knokken

Kelvin Lakeman - oud-bewoner nachtopvang Vovend-J

Wat levert het op?

De deelnemers van het traject hebben nog een lange weg voor zich. Het doel? Dat jongeren  in staat zijn om hun talenten te benoemen en te benutten. Dat zij weer deelnemen aan de maatschappij en een relevant netwerk waarmee ze hun doelen bereiken. Jongeren hebben hoop gekregen voor de toekomst. En nemen regie over hun eigen leven.

Aanvrager: Kwintes

J.G. Suurhoffstraat 45
1314 NR Almere stad

https://www.kwintes.nl/
www.facebook.com/100ProcentTalentJongerenAlmere
www.twitter.com/100p_talent