Big Bunch

Armoede zet kinderen op achterstand. Omdat ze niet met alles mee kunnen doen. Maar ook omdat geldproblemen thuis soms alle aandacht opslokken. Het Amsterdamse Big Bunch brengt deze kinderen bij elkaar in kleine groepjes. Even geen zorgen. Even lekker kind zijn.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Big Brother, Big Sister

Hoe werkt het?

De Amsterdamse organisatie Big Brother, Big Sister is gebaseerd op Amerikaans voorbeeld. Voor kinderen in een achterstandspositie regelt de organisatie volwassen maatjes. Kinderen die nog voor zo’n maatje op de wachtlijst staan óf die meer gebaat zijn bij groepscontact kunnen deelnemen aan Big Bunch. In groepjes van drie tot acht nemen de kinderen deel aan activiteiten. De interactie zorgt er ook voor dat de match met een maatje later beter en bewuster gemaakt kan worden.

Hoever zijn we?

Zo’n 25 kinderen, uit voornamelijk eenoudergezinnen, hebben inmiddels deelgenomen aan één van de groepen. De groepjes worden gevormd op basis van leeftijd en adres en komen om de week bij elkaar om iets samen te ondernemen. Per vier kinderen is een volwassen begeleider aanwezig. Een dele van de kinderen is ook alweer doorgestroomd en heeft nu een eigen maatje.

“Dank voor vandaag! Hij vond het super leuk en gezellig. ‘Nieuwe vriendjes gemaakt,’ zei Meneertje zelfs net, dus: top!”

Stanley (vader)

Wat levert het op?

Kinderen komen tot bloei. Krijgen meer zelfvertrouwen. Kunnen tijdens de activiteiten weer even kind zijn. De meeste kinderen die deelnemen aan het programma komen niet of nauwelijks de wijk uit. Bij Big Bunch verbreden ze hun horizon, maken ze nieuwe vriendjes en worden ze zelfredzamer. Ook voor de ouders werkt het programma positief. Zij krijgen iets meer lucht en kunnen beter ontspannen dankzij de gedachte dat hun kind minder geïsoleerd is.

Big Brother, Big Sister

Weissenbruchstraat 41-2
1058 KN Amsterdam
www.bbbsamsterdam.nl