Een waardige werkplek

Een verstandelijke beperking hebben, betekent niet dat je niks kunt. Recreatiegebied Horsterpark in Duiven biedt leer- en werkplekken aan mensen die ver van de reguliere arbeidsmarkt staan. En helpt hen om zo hun talenten te ontdekken en uit te buiten.

Bijdrage Kansfonds

€ 35.000

Aanvrager

Stichting Activiteiten Horsterpark

Appeltaart bakken, koffie serveren in het paviljoen, grasmaaien of dieren verzorgen in de kinderboerderij. Bij recreatiegebied Horsterpark in Duiven is genoeg te doen. Er werken zo’n 25 mensen met een psychiatrische of verstandelijke beperking. Directeur Chris van de Ven: ‘We richten ons hier op wat ze wél kunnen.’ Kansfonds hielp de stichting onder andere in de financiering van een theepaviljoen zodat er meer en betere inkomsten gegeneerd kunnen worden.

Een kijkje achter de schermen bij Horsterpark

‘Goed doen’ is soms gewoon lekker appeltaart eten! Want daarmee bezorg je Remio en zijn collega’s een waardige dagbesteding. Tientallen kilo’s appels schillen zij elke dag. Die gaan in de beroemde appeltaart van theepaviljoen van Horsterpark. Mediapriester Roderick Vonhögen nam voor Kansfonds een kijkje.

Lees hier meer over Horsterpark en de bijzondere medewerkers.