Mate for me

Iedere jongere wil graag optrekken met leeftijdsgenoten. Maar juist zwerfjongeren hebben die contacten vaak niet. Stichting LIMOR, de Herberg en Hart voor Zwolle koppelen maatjes aan dak- en thuisloze jongeren.

Bijdrage Kansfonds

€ 50.000

Aanvrager

Stichting Limor

Doelgroep

Zwerfjongeren

Hoe werkt het?

Zwerfjongeren gaan vaak van de ene naar de andere hulpverlener. Gezonde sociale contacten hebben ze niet of nauwelijks. Veel jongeren geven aan dat ze behoefte hebben aan een maatje van hun eigen leeftijd of soms juist een gezin waar ze op terug kunnen vallen. Vrijwilligersorganisatie Hart voor Zwolle werft de maatjes. Hulpverleners als LIMOR en de Herberg zorgen voor de contacten met dak- en thuisloze jongeren. De maatjes drinken een kop koffie met een jongere of sporten samen. En bieden vooral een luisterend oor.

Hoever zijn we?

Maatjes hebben zich massaal beschikbaar gesteld. Dak- en thuisloze jongeren kijken over het algemeen wat meer de kat uit de boom. Inmiddels zijn de eerste kennismakingen positief verlopen. De hoop is dat dit meer jongeren over de streep trekt.

“Samen leuke dingen doen heb ik echt gemist. Een avondje naar de stad, samen naar de film of samen sporten is voor veel mensen heel gewoon, maar voor mij betekent het in deze fase heel veel. Je voelt je weer een beetje normaal. Ik ben echt blij dat het zo goed klikt.”

Melinda (22)

Wat levert het op?

Voor concrete resultaten is het nog te vroeg, maar alle koppels hadden in ieder geval een goede klik. De jongeren zijn blij dat er iemand bereid is om positief contact met hen te hebben. Zonder agenda. Zonder druk om doelen te halen. Gewoon vriendschap en echt contact.

Aanvrager: Stichting Limor

Postbus 8008
8903 KA Leeuwarden
https://www.facebook.com/mateforme/

Uitvoerder:
Stichting Hart voor Zwolle
www.stichtinghartvoorzwolle.nl