Het Jonge Moederwerk (JMW)

Ouderschap. Het is vaak lastiger dan je denkt. Kun je nagaan hoe het moet zijn wanneer je tiener bent en zwanger raakt. Naast praktische zaken die je moet regelen als een woning, babyspullen en een inkomen is het vaak niet makkelijk om tegelijkertijd aan je eigen toekomst te werken. Een studie volgen én voor je kindje zorgen: een hele opgave.

Bijdrage Kansfonds

€ 10.000

Aanvrager

Scoop Welzijn

Doelgroep

Tienermoeders

Inloopochtend en maatjescontact

Het Jonge Moederwerk in Almelo is er daarom voor alle meiden tot 23 jaar die al een kindje hebben of zwanger zijn. Ze bieden hulp bij het regelen van financiën, kinderopvang, zwangerschapsbegeleiding, opvoedingsondersteuning en allerlei andere zaken.

Een keer per week is er een inloopochtend voor de moeders. Voor de kinderen is er opvang. Er kan bijgepraat worden over alles wat de jonge moeders bezig houdt en de begeleidsters zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook wordt er een plan opgesteld met persoonlijke doelen voor de toekomst. Om te voorkomen dat de moeders in sociaal isolement terecht komen is er ook een maatjesproject waaraan zij kunnen meedoen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Scoop Welzijn.