Kinderen in armoede

Geen geld om op vakantie te gaan. Geen ruimte om even bij te komen. Geen tijd om naast moeder ook vrouw te zijn. Het dominicanenklooster in Huissen geeft moeders die in armoede leven de kans om een week op te laden en hun leven op een rijtje te zetten.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Stichting Dominicanenklooster Huissen

Hoe werkt het?

Creatieve workshops, sessies om je eigen kwaliteiten te ontdekken en om plannen voor de nabije toekomst te maken. Maar ook een vrolijk en ontspannend vakantieprogramma voor de kinderen. Zowel moeder als kind kan tijdens de week in het klooster even helemaal op adem komen. Deelnemers worden aangedragen door maatschappelijke partners. Die partners zorgen er ook voor dat de opgedane inspiratie na afloop van de week in actie omgezet kan worden.

Hoever zijn we?

De eerste groepen, met bij elkaar twintig moeders en gezamenlijk meer dan vijftig kinderen hebben inmiddels deelgenomen aan de week. Er is een breed netwerk van maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de week geen op zichzelf staand project is. En dat de vrouwen daadwerkelijk een stap vooruit zetten. Er is ook al een aantal ideeën tot uitvoer gebracht. Zoals de regelmatige koffieochtend waar de vrouwen elkaar ontmoeten en steunen.

‘Ik durf nu gewoon vragen te stellen. Of aan de bel te trekken als het allemaal niet lukt’

Saskia, deelnemende moeder

Wat levert het op?

De moeders vinden in het klooster ruimte om met andere ogen naar hun dagelijkse situatie kijken. Weer perspectief voor de toekomst ontwikkelen. En de kinderen zijn er een week helemaal uit. Krijgen extra aandacht in een zorgenvrije omgeving. Aan het eind van de week maken de vrouwen een plan. Zo gaan ze naar huis met een concreet idee voor de toekomst. Op die manier vond één deelneemster zelfs een baan. En kon zij zich tijdens de daarop volgende week als begeleider inzetten.

Stichting Dominicanenklooster Huissen

Postbus 59
6850 AB Huissen
www.kloosterhuissen.nl

  • Martina Heinrichs