Kindersymfonie +

Geldzorgen en een slechte leefomgeving zorgen voor stress. Ouders die hun kinderen in armoede op moeten voeden verliezen soms alle plezier in opvoeden. Tijdens de cursussen van Kindersymfonie + vinden ouders dat plezier weer terug.

Bijdrage Kansfonds

€ 36.875

Aanvrager

Stichting Jeugdwerk Den Haag

Hoe werkt het?

In de wijken in Den Haag waar de cursussen van Kindersymfonie+ gegeven worden heersen veel armoede en sociale problematiek. Met veel verschillende culturele achtergronden sluiten de opvattingen over opvoeding van veel ouders niet aan op die van de scholen. Veel ouders staan hierdoor onder grote druk. Tijdens een cursus van vijftien weken verdiepen moeders zich in thema’s die voor de leeftijdsgroep van hun kind van belang zijn. Gezonde voeding. Hoe ondersteun ik mijn kind bij huiswerk? Hoe corrigeer ik mijn kind op een verantwoorde manier?

Hoever zijn we?

Kindersymfonie bestaat al tien jaar met een programma voor moeders met kinderen tussen 0 en 2 jaar. Sinds een aantal maanden zijn er programma’s voor ouders met oudere kinderen. Tientallen moeders en hun kinderen volgden inmiddels de cursus. Ouders kunnen meerdere cursussen volgen en zo voor elke leeftijdsfase van hun kind relevante vaardigheden opdoen.

“Ik vond het leuk en gezellig om in contact te komen met andere moeders. Het is leuk om met deze moeders in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen.”

Fatiha

Wat levert het op?

Ouders richten zich meer op interactie van hun kind. Leren hun kinderen positief stimuleren. En vinden betere aansluiting. Kindersymfonie bestaat al een aantal jaar voor de jongste leeftijdscategorie. Dat leverde succesvolle, duurzame resultaten op. Ouders worden actief in de ouderraad op school of als vrijwilligers in het buurthuis. Er ontstaat meer samenhang in de wijk.

Stichting Jeugdwerk Den Haag

Prinsegracht 67
2512 EX Den Haag
www.jeugdwerk.nl