Kunnen we het even over armoede hebben?

Armoede is – ook voor kinderen – nog steeds lastig te bespreken. Daarnaast hebben kinderen die in armoede opgroeien vaak gebrek aan zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Leergeld Den Haag pakt deze problemen aan met een theatervoorstelling.

Bijdrage Kansfonds

€ 20.200

Aanvrager

Stichting Leergeld 's-Gravenhage

Hoe werkt het?

Kinderen die meedoen aan het project gaan met elkaar en met volwassenen in gesprek. Ze bezoeken voorstellingen, doen rollenspellen en schrijven teksten over hun hun ervaringen met armoede. Een professionele tekstschrijver gebruikt de teksten voor een script voor een voorstelling. De kinderen krijgen acteeroefeningen en zo krijgt het stuk steeds meer vorm. Uiteindelijk resulteert het project in voorstellingen met na afloop een gesprek. De voorstelling ‘Tot de maan en terug’ is opgevoerd in diverse theaters.

Voorstelling 'Tot de maan en terug'

Ik wil gewoon in de klas kunnen zeggen dat ik geen geld heb om een verjaardagscadeautje te kopen!

Kind

Wat levert het op?

De kinderen krijgen op een speelse manier de kans om over armoede te praten en erop te reflecteren. Daarnaast geeft het kinderen zeggenschap. Hun stem wordt gehoord. Ze breiden meteen hun sociale netwerk uit. Dankzij het acteren ontwikkelen ze ook nieuwe talenten en leren ze dromen. Door het spelen van de voorstelling en de gesprekken die daarop volgden is niet alleen door de kinderen gereflecteerd op het onderwerp armoede, maar ook door alle aanwezigen.

Stichting Leergeld 's-Gravenhage

Newtonstraat 4V
2562 KR Den Haag

Website: http://www.leergeld.nl/