Meer kracht door netwerk coaching voor ouders!

Gezinnen met jonge kinderen die in armoede leven zijn kwetsbaar. Vaak is hun sociale netwerk klein, waardoor ze broodnodige ondersteuning missen. Stichting Steunouder Nederland zet zich in om deze gezinnen vooruit te helpen.

Bijdrage Kansfonds

€ 25.000

Aanvrager

Stichting Steunouder Nederland

Hoe werkt het?

Stichting Steunouder helpt kwetsbare ouders met kinderen hun sociale netwerk te vergroten. Dat doen ze met behulp van steunouders. Dit zijn vrijwilligers die een kind een of twee dagdelen per week opvangen. Dat geeft de ouders rust terwijl de kinderen bezig zijn met leuke activiteiten. Wanneer de ouders wat tot rust gekomen zijn, krijgen zij aanvullend ook netwerkcoaching, waardoor zij leren hoe zij hun netwerk kunnen uitbreiden. De verwachting is dat de ouders daarmee niet alleen hun sociale netwerk uitbreiden maar ook in voorkomende gevallen gemakkelijker beroep doen op bijvoorbeeld ondersteuning bij hun financiën.

Ik weet van vroeger hoe fijn ik het vond om bij een oom en tante langs te gaan. Je draaide even mee in een andere omgeving, met andere mensen en andere regeltjes. Dat heeft mijn leven verrijkt.

Een steunouder

Wat levert het op?

De druk op de ouders wordt verlicht. Ouders worden gestimuleerd en geholpen om hun leven op orde te krijgen. En ze vergroten hun sociale netwerk. Zo houden ze ook na het project de steun die ze nodig hebben. Ondertussen krijgen hun kinderen extra aandacht en hulp in hun ontwikkeling. Ze kunnen weer kind zijn.

Anna (3 jaar) gaat heel graag naar haar “stuntouders” zoals ze die noemt nadat het eerst “stuntelouders” waren. Ze ziet het als een dagje uit.

Moeder

Materialen

Interview met contactpersoon Maria Wassink bij Gouwestad TV

Interview met een steunouder bij Gouwestad TV

Stichting Steunouder Nederland

Lindelaan 12
2803 SJ Gouda

Website: https://steunouder.nl/
Stichting Steunouder is ook te volgen op Facebook en Twitter.