Money School

Kinderen die thuis weinig mee krijgen over geld en financiën kunnen later flink in de problemen komen. Daarom heeft Stichting Diversiteitsland in Amsterdam de Money School opgericht. Een plek waar kinderen leren met geld om te gaan én nadenken over hun toekomst.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Stichting Diversiteitsland

Hoe werkt het?

Hoe ga je met geld om? Wat doet reclame met je? En hoe werkt een bank eigenlijk? Bij Money School leren kinderen uit een wijk met veel armoede-problematiek, over deze vragen nadenken. Maar ook een bezoek aan de Nederlandse bank hoort bij het project. En een zoektocht naar toekomstplannen.

Hoever zijn we?

Ongeveer 50 kinderen namen al deel aan de 8-weekse cursus. De kinderen komen uit gezinnen die het niet breed hebben. Ze hebben meestal geen ervaring met zakgeld en krijgen van huis uit weinig mee over geldzaken. In acht weken tijd leren ze hoe je een huishoudboekje bijhoudt. Ze maken prijsvergelijkingen en zoeken uit of een A-merk beter, lekkerder of mooier is dan een huismerk.

“Op school leer ik wat geld is, bij Money School leer ik er mee omgaan.”

leerling

Wat levert het op?

De kinderen krijgen meer financieel inzicht. Omdat hun ouders zélf vaak geen financiële opvoeding gehad hebben kunnen ze die ook niet doorgeven aan hun kinderen. Dankzij de lessen van Money School gaan kinderen nu toch met hun ouders in gesprek over geld. Bovendien gaan ze nadenken over de vraag of iets altijd maar duur moet zijn. Vooral meisjes blijken minder aan merken te gaan hechten. Money School helpt de kinderen ook om na te denken over hun talenten en toekomstdromen. Zo krijgen de kinderen een gevoel van richting en een doel om naar toe te werken.

Stichting Diversiteitsland

Postbus 92073
1090 AB Amsterdam
www.diversiteitsland.nl