Opvoeden en opgroeien in armoede in Lombardijen

Vaak weten ouders met financiële problemen heel goed waar ze mee geholpen zouden zijn. Het project Opvoeden en opgroeien in Lombardijen geeft wijkbewoners de kans zélf met een idee te komen. En helpt hen om het uit te voeren.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Stichting Speeltuin Pascal

Hoe werkt het?

In de Rotterdamse wijk Lombardijen wonen veel gezinnen die het financieel zwaar hebben. Ouders kunnen een idee aandragen voor een project waar zij en andere gezinnen mee geholpen zouden zijn. Met elkaar maken ze de projecten mogelijk.

Hoever zijn we?

Eén wijkbewoner bedacht een mobiele kledingbank voor kinderkleding. Tweedehands kleertjes die opgehaald worden op de ene school worden in mooie setjes gecombineerd en uitgedeeld op een andere school. Zo kunnen ouders hun kinderen van goede kleding voorzien en hoeven de kinderen niet in de kleren van hun klasgenootjes te lopen. Een andere wijkbewoner organiseert activiteiten voor kinderen die niet op vakantie kunnen. En een dame die zelf ooit met flinke financiële problemen kampte zet zich in voor buurtgenoten met schulden.

“Het is altijd een droom van mij geweest om kinderen te helpen met kleding en via OenO kan ik mijn droom vol passie verwezenlijken.”

Ivianey Lakker (initiatiefneemster project K.I.D.S)

Ivianey tweede links

Wat levert het op?

Veel kinderen hebben direct baat bij de projecten. Omdat ze leuke kleren aankunnen. En op vrije dagen aan een knutselmiddag of uitje mee kunnen doen. Maar ook bij de ouders is verandering zichtbaar. Zij komen steeds meer in contact met elkaar. Langzaamaan ontstaat een soort community. Een aantal vrijwilligers uit de wijk had flink gebrek aan zelfvertrouwen. Doordat ze hun eigen ideeën uit kunnen voeren en zelf leiding geven aan andere vrijwilligers bloeien ze helemaal op.

Speeltuin Pascal

Postbus 91171
3007 MD Rotterdam
https://www.facebook.com/oenolomba/