Je verbonden voelen

Iedereen voelt zich graag verbonden. Geborgen. Maar eenmaal aanbeland in een verzorgingstehuis is dat niet meer zo vanzelfsprekend. PRA Muziektheater ontwikkelde een theatervoorstelling die ouderen in verzorgingstehuizen de kans biedt om hun gedachten, ervaringen en verlangens de ruimte te geven. En verbinding te creƫren.

Bijdrage Kansfonds

€ 5000

Aanvrager

PRA Muziektheater

Doelgroep

Kwetsbare ouderen

Ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen hebben hun vertrouwde wereld moeten inruilen voor een nieuwe, vreemde omgeving, in een van de kwetsbaarste momenten in hun leven. Ze voelen zich vaak ontheemd en het is moeilijk een nieuwe plek eigen te maken. Daarnaast worden bewoners tijdens hun dagelijkse verzorging vooral aangesproken op de hulp die ze nodig hebben. De gesprekken gaan dan vaak over hun achteruitgang. PRA Muziektheater ontwikkelde daarom een voorstelling rond het thema verlangen. Samen met professionele dansers en een groep vitale ouderen. De voorstelling is interactief, brengt ontmoeting tot stand en helpt ouderen het gevoel te geven dat zij er toe doen.

‘Als we dansen komt er iets los. Bewoners worden blij, maar denken ook terug aan geliefden die misschien al lang overleden zijn. Soms vertellen ze mij ineens hun verhaal.’

Marianne (89, vrijwilliger)